Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 15:22 - ЦСКА: Временно отстраняваме Калоян Стоянов, не искаме охрана от Дучето
Автор: kermenliev Категория: Спорт   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
0



Ръководството на ЦСКА публикува декларация в официалния сайт на клуба. Ето и целия текст на изявлението в оригинал:


Д Е К Л А Р А Ц И Я

на ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД

През изминалите почти две години, през които поехме ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД, сме имали единствено високи цели, които съответстват на името и историята на клуба.

За този период инвестирахме милиони лева в условията на финансова криза и сложна икономическа ситуация.

След двадесет години безстопанствена експлоатация, ние започнахме да работим за стадион и тренировъчна база на ПМО и ДЮШ, които да отговарят на съвременните стандарти. Ремонтните дейности на базата в Панчарево ще осигурят нормални условия за тренировъчния процес, както на първия отбор така и на ДЮШ.

Опитахме се да осигурим най-добри възможности за треньори и състезатели, въпреки сериозните трудности от организационен характер, с които се сблъскахме и финансовите дългове които наследихме.

Допуснахме много грешки, но винаги сме били водени от стремежа си да преодолеем тежките кризисни моменти, да запазим и развием позициите на ЦСКА като един от водещите отбори в страната и доказано име в европейския футбол.

Независимо от недостатъчния ни опит във футболната сфера направихме сериозни изводи и оценки в тази сложна и тежка криза, в която навлезе ЦСКА.

Не можем да приемем:

- отхвърлянето и омаловажаването на всички усилия и ресурси, които вложихме през този период въпреки сериозните рискове, пред които бяхме изправени.

- налагането на постоянен негативизъм и на критики без позитивни послания и без необходимата подкрепа за отбора в трудни моменти.

- демонстрации и протестни действия, с които явно се цели хаос и повече пари за „професионалното” ръководство на феновете.

- безотговорното подценяване на труда и усилията ни за възстановяване на материалната база, която приехме в трагично състояние. Защо едва сега се видяха тези тежки проблеми, натрупани в годините.

- съществуването на паразити, които да преживяват на гърба и се възползват от името на славен клуб какъвто е ЦСКА.

Категорично ще се противопоставим на:

- провокациите, предизвикани от група „професионални” организатори, които явно обслужват интереси различни от тези на ЦСКА.

- постоянния натиск и рекет на определени лица, които са водени единствено от частните си интереси. Прословутите 3000 лв. на мач или 20-25 000 лв. на месец за охрана и хореография на мачовете, които влизат в джоба на „професионалните” организатори на феновете, не могат да превръщат отбора в заложник на лични интереси. ЦСКА няма нужда от тях.

- безотговорните и целенасочени опити за дестабилизиране на ПФК ЦСКА без да се отчитат възможните тежки последици и без идея за утрешния ден и за бъдещето на отбора. Неодобрението на който и да е от собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД през годините.

Като оценяваме реалистично сериозните трудности и проблемите, свързани с управлението на ЦСКА, ние сме за спешни решения, които да изведат отбора от кризата, в която се намира. Готови сме да предложим модел на нов тип ръководство и управление, по подобие на отборите в Европа, при което истинските и верни привърженици имат не само реално участие, но и носят отговорност както за избора на ръководство така и за бъдещето на футболния клуб.

Ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД няма да допусне действия, които да нарушават или застрашават закона и правовия ред. По тази причина временно отстраняваме Калоян Стоянов от всички постове, които заема в ПФК ЦСКА ЕАД до изясняване на случая в Перник.

Отказваме се от услугите на Димитър Ангелов – Дучето за собствена охрана от стюарди на сектор Г. Надяваме се по този начин да елиминираме възможностите за нахлуване на фенове и предрешаване на мачовете. За сигурността в сектора ще потърсим съдействието на полицията независимо от цената.

Ще подчиним действията си единствено на футболната кауза ЦСКА, за да осигурим бъдеще на отбора, което очакват милионите наши верни привърженици и няма да се огънем пред никой.

26.10.2010                                                    Ръководство на ЦСКА




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kermenliev
Категория: Спорт
Прочетен: 46435
Постинги: 29
Коментари: 1
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930